Europe Google . Foto: AP/ NTB scanpix
annonse
annonse

Foran skjult kamera snakker en av Googles toppsjefer åpent om hvordan techgiganten skal hindre at Trump blir gjenvalgt som president.

Project Veritas har gjort en rekke avsløringer, basert på beretninger fra personer på innsiden av store selskaper som CNN og Google, og opptak gjort med skjult kamera. 

I en slik filmet samtale sier Googles sjef for ansvarlig innovasjon, Jen Gennai, at det er viktig at selskaper som Google forblir intakte, for å kunne være i stand til å hindre den neste «Trump-situasjonen».

annonse

Les også: Google – høyresidens farligste fiende?

Ressurser

Elizabeth Warren, som er en av demokratenes presidentkandidater, har sagt at hun vil oppløse Google. Jen Gennai advarer mot dette under det hun trodde var en privat samtale.

– Jeg elsker henne, men hun er veldig villedet, det vil ikke gjøre det bedre, det vil gjøre det verre, fordi alle disse mindre selskapene som ikke har de samme ressursene som vi har ikke vil være ladet for å forhindre den neste Trump-situasjonen, et lite selskap kan ikke gjøre det, sier Google-toppen i videoklippet.

annonse

– Vi ble overkjørt i 2016, og igjen, det var ikke bare oss, folket ble overkjørt, media ble overkjørt, alle ble overkjørt, så vi har raskt tenkt at «hva skjedde her, og hvordan forhindrer vi det fra å skje igjen?

Vil være klare i 2020

Videre forteller Gennai at man i selskapet har jobbet siden forrige presidentvalg med å «være klare i 2020», underforstått; at man ikke skal la Donald Trump vinne igjen. Det fremkommer i videoklippet at man vil bruke algoritmer og kunstig intelligens for å forhindre at det skjer i 2020.

– Det finnes en fasade om hva de gjør, men det de virkelig gjør, det ansatte virkelig ser på innsiden av selskapet er annerledes, sier den Google-ansatte informanten til Project Veritas.

Informanten beskriver Google som en «høyst partisk politisk maskin innstilt på å aldri la noen som Donald Trump komme til makten igjen». 

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon