Utsnitt av flagget til Den islamske staten (IS). Foto: Wiki Images
annonse
Spesialstyrker fra Saudi-Arabia tok tidligere i juni til fange lederen av IS’ jemenittiske fløy, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen.
annonse

Koalisjonens talsmann Turki al-Maliki sier i en uttalelse tirsdag at IS-toppen ble tatt til fange i et raid 3. juni sammen med flere andre medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa.

IS-lederen navngis som Abu Osama al-Muhajir, og han ble tatt under en operasjon som varte i ti minutter i et hus som var under overvåking, ifølge talsmannen. Han oppgir ikke hvor mennene holdes fanget eller hvor i Jemen raidet skjedde. Operasjonen skjedde i samarbeid med jemenittiske styrker og resulterte også i beslag av våpen, ammunisjon, laptoper, kontanter og kommunikasjonsutstyr, ifølge al-Maliki.

Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot de jemenittiske Houthi-opprørerne, i spissen for en regional koalisjon av sunnimuslimske stater som er alliert med regjeringen i landet.

annonse

Al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) og den lokale avleggeren av IS er rivaler, men begge kriger mot Houthi-opprørerne, som fortsatt kontrollerer store deler av landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon