Utsnitt av flagget til Den islamske staten (IS) Wiki Images
Spesialstyrker fra Saudi-Arabia tok tidligere i juni til fange lederen av IS’ jemenittiske fløy, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen.

Koalisjonens talsmann Turki al-Maliki sier i en uttalelse tirsdag at IS-toppen ble tatt til fange i et raid 3. juni sammen med flere andre medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa.

annonse

IS-lederen navngis som Abu Osama al-Muhajir, og han ble tatt under en operasjon som varte i ti minutter i et hus som var under overvåking, ifølge talsmannen. Han oppgir ikke hvor mennene holdes fanget eller hvor i Jemen raidet skjedde. Operasjonen skjedde i samarbeid med jemenittiske styrker og resulterte også i beslag av våpen, ammunisjon, laptoper, kontanter og kommunikasjonsutstyr, ifølge al-Maliki.

Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot de jemenittiske Houthi-opprørerne, i spissen for en regional koalisjon av sunnimuslimske stater som er alliert med regjeringen i landet.

Al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) og den lokale avleggeren av IS er rivaler, men begge kriger mot Houthi-opprørerne, som fortsatt kontrollerer store deler av landet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.