Joe Biden i Columbia, South Carolina, USA, 22. juni, 2019. REUTERS/Leah Millis

Flere og flere demokrater vender ryggen til presidentkandidaturet til Joe Biden etter tidligere kontroversielle uttalelser har kommet ut i offentligheten.

annonse

Breitbart skriver at et økende antall demokrater er langt fra henrykt med Bidens presidentkampanje, etter det ble klart han at har omtalt en kjent segregasjonist i positive ordelag i en episode i Det amerikanske senatet på 70-tallet.

I 1977 hyllet den unge lovende senatoren Joe Biden sin eldre kollega, James O. Eastland, for å være «sivilisert» etter at Eastland hadde støttet et lovforslag – fremmet av Biden – om å stoppe tvangsbussing av studenter for å skape mer integrerte klasserom.

Bemerkningene til Obamas tidligere visepresident har ført til sinne hos mange demokrater, som sier at han umulig kan være den kandidaten som vil føre landet sammen.

«Katastrofe»

Tidligere senator Mike Gravel fra Alaska har gått spesielt hardt ut mot Biden, og har kalt ham «uendrende, uapologetisk og uvitende» – i en referanse til den tidligere visepresidentens kontroversielle uttalelser.

Gravel beskriver Biden som en «katastrofe som venter på å skje» hvis han ender opp som Demokratenes kandidat i det kommende amerikanske presidentvalget, og utrykte et ønske om å ha en «seriøs progressiv» kandidat til å ta Det hvite hus 2020 i stedet.

Les mer: Demokratene vurderer å offisielt fordømme Trump i Kongressen

Svarte demokrater, inkludert Bobby Rush fra Illinois – et medlem av Congressional Black Caucus (CBC) – er også svært misfornøyde. Rush sa blant annet at Biden er «sørgelig uvitende om erfaringene til svarte amerikanere».

Biden tok en pause fra presidentkampanjen sin på torsdag i forrige uke etter at de uheldige uttalelsene ble kjent for offentligheten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.