Illustrasjonsbilde. Foto av Attila Husejnow/SOPA Images/REX
annonse
annonse

Verden går under i 2030. Det mener «klimaeksperten» Greta Thunberg. Verden har hørt liknende spådommer tidligere. I 1972 i kjølvannet av 68-gerasjonen kom boken The Limits To Growth, som konkluderte med et globalt sammenbrudd i befolkningen og økonomien omkring år 2010.

The Limits To Growth var en bok basert på datamodeller for befolkningsvekst, forbruk og ressurstilgang, som forsøkte å beregne hvor lang tid vi den gangen hadde før menneskelig forbruk kom til å overskride jordklodens fysiske begrensninger. Analysene bak rapporten ble gjennomført på oppdrag av Romaklubben. Boken ble solgt i 30 millioner eksemplarer på 30 språk. Og etterfulgt av flere bøker med liknende innhold, som eksempelvis «Fem på tolv».

Men verden består, og undergangen er ifølge den unge klimaeksperten», ifølge den svenske nettavisen Fria Tider, utsatt til 2030. Da vil verden ifølge et foredrag hun nylig holdt for en enelitekonferanse kalt «Brilliant Minds» gå under hvis utslippet av karbondioksid ikke reduseres sterkt og veldig raskt. Så den unge 16 år gamle aktivisten tar tross alt et forbehold.

annonse

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Vi mister kontrollen

«Rundt år 2030 vil vi være i en posisjon der vi sannsynligvis har opprettet en irreversibel kjedereaksjon utenfor menneskelig kontroll, noe som med all sannsynlighet vil bety slutten på vår sivilisasjon,» konkluderte hun.

annonse

«Dette med mindre permanente endringer gjøres i industrialiserte samfunn, inkludert redusert utslipp av karbondioksid med minst 50 prosent», fortsatte hun.

Ifølge 16-åringen er denne profetien ikke meninger, men er basert på vitenskap.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon