Tidligere spesialetterforsker Robert Mueller fotografert dagen da han overleverte sin rapport om Russlands innblanding rundt presidentvalget i 2017 da Donald Trump ble valgt til president. Nå vil Mueller vitne for kongressen 17. juli om rapporten. Foto: Cliff Owen / AP/ NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere spesialetterforsker Robert Mueller har gått med på å vitne i Kongressen om sin rapport fra april om forbindelsene mellom Donald Trump og Russland.

Mueller har vært motvillig til å vitne offentlig i den pågående høringen som demokratene i Kongressen har tatt initiativ til. Mueller er blitt stevnet og onsdag kveld bekreftet den demokratiske lederen Jerrold Nadler i justiskomiteen og lederen for etterretningskomiteen, demokraten Adam Schiff, at Mueller likevel vil stille for justiskomiteen.

Datoen for hans vitnemål er satt til 17. juli.

annonse

Forhandlingene mellom de to lederne og Mueller skal ha pågått i to måneder. I et brev skrev de til granskeren at «Amerikanerne fortjener å høre om etterforskningen og konklusjonene i saken direkte fra deg.

Muellers sluttrapport inneholdt ingen siktelse eller tiltale mot Trump. Spesialetterforskeren viste til justisdepartementets føringer og overlot til Kongressen å avgjøre om presidenten har begått en forbrytelse som kan rettsforfølges.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon