Foto: AP / NTB scanpix
Venezuela-samtalene som pågikk i Norge har gitt et glimt av håp som kan føre til en løsning på krisen i det søramerikanske landet, mener Russland.

– Samtalene i Norge har lagt grunnlag for en sjanse, selv om den er svært skjør, til å få på plass en politisk og diplomatisk løsning, sier Russlands utsending til Venezuela, Aleksander Sjtsjetinin, i et intervju med Associated Press.

annonse

Sjtsjetinin, som leder det russiske utenriksdepartementets avdeling for Latin-Amerika, representerte Russland på et møte i Stockholm tidligere denne måneden. Det møtet hadde til hensikt å bidra til å fremme en politisk løsning i Venezuela. På møtet deltok utsendinger fra FN, Vatikanet, Cuba og EU. Hovedmålet med møtet i Sverige var å diskutere mulige bidrag til meklingsforsøket i Norge, ifølge Sjtsjetinin.

Han sier at det, til tross for stor mistro og dyp avstand mellom president Nicolás Maduros regjering og opposisjonen i Venezuela, likevel finnes «reell sjanse» for å få i stand en løsning.

Samme dag som intervjuet med ham ble publisert, hevdet regjeringen i Caracas at den har avverget et angivelig kuppforsøk. Planen var å drepte Maduro og innsette en militærgeneral i hans sted, ifølge kommunikasjonsminister Jorge Rodriguez.

Han sier planen omfattet både nåværende og pensjonerte offiserer i hæren, og at den skulle ha blitt utført mellom søndag og mandag denne uken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.