Foto: AP / NTB scanpix
annonse
Venezuela-samtalene som pågikk i Norge har gitt et glimt av håp som kan føre til en løsning på krisen i det søramerikanske landet, mener Russland.
annonse

– Samtalene i Norge har lagt grunnlag for en sjanse, selv om den er svært skjør, til å få på plass en politisk og diplomatisk løsning, sier Russlands utsending til Venezuela, Aleksander Sjtsjetinin, i et intervju med Associated Press.

Sjtsjetinin, som leder det russiske utenriksdepartementets avdeling for Latin-Amerika, representerte Russland på et møte i Stockholm tidligere denne måneden. Det møtet hadde til hensikt å bidra til å fremme en politisk løsning i Venezuela. På møtet deltok utsendinger fra FN, Vatikanet, Cuba og EU. Hovedmålet med møtet i Sverige var å diskutere mulige bidrag til meklingsforsøket i Norge, ifølge Sjtsjetinin.

Han sier at det, til tross for stor mistro og dyp avstand mellom president Nicolás Maduros regjering og opposisjonen i Venezuela, likevel finnes «reell sjanse» for å få i stand en løsning.

annonse

Samme dag som intervjuet med ham ble publisert, hevdet regjeringen i Caracas at den har avverget et angivelig kuppforsøk. Planen var å drepte Maduro og innsette en militærgeneral i hans sted, ifølge kommunikasjonsminister Jorge Rodriguez.

Han sier planen omfattet både nåværende og pensjonerte offiserer i hæren, og at den skulle ha blitt utført mellom søndag og mandag denne uken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon