Illustrasjonsbilde. (Photo by Bodo Marks / dpa / AFP) / Germany OUT
annonse
annonse

Onsdag startet rettsaken i den tyske byen Freiburg mot 11 menn fra Syria, Irak, og en tysker, i en av de groveste gruppevoldtektene i landet på lang tid.

Jenta ble lurt ut av et diskotek, dopet ned og voldtatt i 2,5 timer.

Rettssaken startet med at den ene tiltalte brølte til fotografene på sitt morsmål: «den som fotograferer meg havner i helvete.» Han var ifølge Bild Zeitung ekstremt aggressiv, slo knyttneven i bordet og viste langfingeren. De tiltalte er i alderen mellom 19 og 30 år. Rettsaken vil ifølge DW ta flere måneder.

annonse

Påtalemyndigheten mener at en 22 år gammel hovedmistenkt voldtok jenta i busker utenfor Freiburgs nattklubben Hans-Bunte-Areal. Hun ble med ut fra diskoteket fordi han ville vise henne tatoveringene sine. Da hun ville gå inn igjen, tilkalte han vennene sine som voldtok jenta. Saken sjokkerte Tyskland og førte til marsjer til støtte for offeret, skriver DW.

Les også: Tyskland: Kriminalitet begått av migranter holdt skjult, for ikke å «piske opp fordommer»

Voldelig og nedverdigende oppførsel

Påtalemyndigheten anklager de elleve påståtte gjerningsmennene (nå 18 til 30 år) for voldelig og nedverdigende oppførsel. «Den 18 år gamle kvinnen hadde ingen mulighet til å motstå voldtekt», sa statsadvokat Rainer Schmid i retten under åpningen.

annonse

«Da hun snudde seg for å gå tilbake til diskoteket, tok han henne bakfra, rev av kjolen, strømpebukser og underbukser og voldtok henne,» forklarte han.

Etter den første voldtekten gikk den 22 år gamle mannen tilbake til diskoteket og fortalte vennene sine at det var en kvinne utenfor som hvem som helst kunne ta.

Mellom nå og desember er to rettsmedisinske eksperter og 50 vitner satt til å vitne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon