En sørkoreansk soldat på broen som leder til den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea nær grensebyen Panmunjom. Der skulle delegasjoner fra de to landene møtes onsdag, men Nord-Korea avlyste det. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En 29 år gammel australsk student skal være pågrepet i Nord-Korea, men det er ikke kjent hvorfor, og verken familien eller andre får kontakt med ham.

Alek Sigley er student ved Kim Il-sung-universitetet i Pyongyang og snakker både mandarin, koreansk og noe japansk, ifølge The Guardian.

Australske myndigheter bekrefter at de er kjent med saken, forsøker å finne ut hva som kan ha skjedd med 29-åringen og gir familien konsulær bistand, opplyser en talsmann.

annonse

Foruten å ta en mastergrad i koreansk litteratur driver Sigley også et reiseselskap som organiserer turer for utenlandske studenter. Første gang han besøkte Nord-Korea var i 2014.

I mars skrev han om sine opplevelser i landet i en artikkel for Guardian Australia, der han fortalte at han i motsetning til mange utenlandske besøkende nærmest fritt kunne bevege seg rundt i Pyongyang uten oppasser fra myndighetene.

– Det kan nok til tider være begrenset kontakt med lokalbefolkningen, men jeg kan handle og spise nesten det jeg ønsker, skrev han.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon