En sørkoreansk soldat på broen som leder til den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea nær grensebyen Panmunjom. Der skulle delegasjoner fra de to landene møtes onsdag, men Nord-Korea avlyste det. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix

En 29 år gammel australsk student skal være pågrepet i Nord-Korea, men det er ikke kjent hvorfor, og verken familien eller andre får kontakt med ham.

annonse

Alek Sigley er student ved Kim Il-sung-universitetet i Pyongyang og snakker både mandarin, koreansk og noe japansk, ifølge The Guardian.

Australske myndigheter bekrefter at de er kjent med saken, forsøker å finne ut hva som kan ha skjedd med 29-åringen og gir familien konsulær bistand, opplyser en talsmann.

Foruten å ta en mastergrad i koreansk litteratur driver Sigley også et reiseselskap som organiserer turer for utenlandske studenter. Første gang han besøkte Nord-Korea var i 2014.

I mars skrev han om sine opplevelser i landet i en artikkel for Guardian Australia, der han fortalte at han i motsetning til mange utenlandske besøkende nærmest fritt kunne bevege seg rundt i Pyongyang uten oppasser fra myndighetene.

– Det kan nok til tider være begrenset kontakt med lokalbefolkningen, men jeg kan handle og spise nesten det jeg ønsker, skrev han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.