Vilde Bøe Risa på treningsbanen i Deauville. Hun fulgte et råd om å skyte mer i åttedelsfinalen mot Australia og var to ganger veldig nær scoring. Hun tenker å prøve seg igjen mot England. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Caroline Graham Hansen og Vilde Bøe Risa fikk før VM-kampen mot Australia råd om å skyte mer, og det hadde spektakulær effekt. Torsdag vil de se ballen i mål.

– Jeg var ganske nær, med ett skudd som ble reddet og ett som traff tverrliggeren. Det er bare å fortsette å skyte, sier Risa til NTB.

– Det var et par jeg kanskje burde ha scoret på, men også et par Australia så vidt fikk blokkert, og så var det noen gode redninger og et stolpetreff, sier Graham Hansen.

annonse

Norge hadde 23 avslutninger til sammen i de tre gruppekampene, men hele 27 mot Australia. 11 av dem sto Barcelona-signeringen for, etter å ha hatt bare tre avslutninger i gruppespillet inkludert straffesparket mot Sør-Korea.

Godt råd

Graham Hansen hadde fem avslutninger mellom stengene i åttedelsfinalen, flere enn hele Australias lag (4) og flere enn alle lagvenninnene (3). Den beste traff innsiden av stolpen og rullet langs streken.

Scoringen i straffesparkkonkurransen teller ikke i statistikken, men det var hennes 12. avslutning for kvelden og den første som havnet i nettet.

annonse

Det var Therese Sessy Åsland som rådet «Caro» til å skyte mer.

– Jeg sa til henne at hun trenger ikke å gå helt til 5-meteren, at det er lov å fyre av litt tidligere. Hun skjøt en del ganger mot Australia og var veldig nær. Jeg tror hun scorer mot England, sier Åsland.

Siktet innstilt

Risa hadde nest flest avslutninger mot Australia med tre, like mange som Ingrid Moe Wold.

Den neste som bør få råd om å skyte mer er kanskje Lisa-Marie Utland, som har hatt mange flotte mål på trening. Hun har avsluttet bare fire ganger i VM, inkludert målet mot Nigeria.

– Jeg synes vi har utviklet angrepsspillet vårt så vi kan score på veldig mange forskjellige måter. At vi skyter er bare bra det, sier Utland til NTB.

– Det er bra at Caro og Vilde skyter mer. Vi har mange spillere med gode skuddbein, så vi må fortsette sånn.

Risa er helt klar for det.

– Siktet er innstilt, så nå gjelder det bare å treffe, sier hun.

annonse

England farligst fra kant – ny tøff utfordring for Norges venstreside

Martin Sjögren har forberedt spillerne på hva som venter i VM-kvartfinalen i fotball mot England. Venstresiden i Norges lag får igjen hendene fulle defensivt.

– England angriper som Australia mye på kantene, og da særlig på sin høyreside. De er veldig sterke på den siden, særlig med høyreback Lucy Bronze, sier han til NTB.

Altså kan det igjen bli en travel kveld for Norges venstreback Kristine Minde.

– Venstresiden vår har hatt sine utfordringer. Vi har møtt veldig sterke høyresider i egentlig alle lagene, men om vi fortsetter å spille som vi har gjort så har vi gode muligheter til å forsvare oss, sier Sjögren.

Skarpe spillere

Det var særlig nigerianske Francisca Ordega i åpningskampen og franske Kadidiatou Diani i den neste som satte Norges venstreside på prøver. Australske Hayley Raso var også en skarp høyrekant, men i den kampen jobbet Guro Reiten mer defensivt i midtbanefireren og hjalp til å tette igjen. Det må hun nok gjøre også torsdag.

annonse

– Selv om England-spiss Ellen White har scoret etter gjennombrudd sentralt er det mye på kant det skjer. England er veldig gjennombruddsdyktige der, og ikke så mye sentralt, sier Sjögren.

Han tror England vil spille som laget har gjort tidligere i mesterskapet.

Får det vanskelig

– Jeg har vanskelig å tro at de endrer noe fordi de skal møte Norge. Derimot har de nok studert oss og kommer til å være observante på ting de tror kan bli trusler, samtidig som de sikkert ser svakheter hos oss, akkurat slik vi gjør med dem.

Sjögren har god tro på at Norge vil gjøre en god kamp.

– Om vi får perioder hvor angrepsspillet kommer opp på det høye nivået vi har vist i deler av mesterskapet så kommer England til å få det vanskelig. Men vi må også ha et godt forsvarsspill og frede vårt eget mål, sier han.

– Vi er veldig ydmyke og vet at vi må prestere på vårt høyeste nivå for å kunne gå videre, for nå er det bare ekstremt gode fotballag som er igjen i turneringen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse