Foto: NTB scanpix.

I Aftenposten kunne man den 15. juni lese at det ble målt temperaturer opptil 40 grader over det normale på Grønland.

En slik uttalelse faller tydeligvis i god jord hos Aftenpostens lesere, og en av mine venner, som etter hvert har blitt noe skeptisk til alle klimaoverdrivelsene, fikk denne artikkelen stukket opp under nesen som bevis for at kloden koker og at klimakrisa er høyst reell.

Min venn, som ønsker å være anonym pga muligheten for trusler og represalier, spurte hva faketisk.yes mente om denne saken. Særlig var jo 40 grader over normalen ganske saftig, syntes han, mens han skalv i stemmen over mulig havnivåstigning over hytta ved fjorden og isbjørnene som ville drukne.

Nedenfor gjengis snippets fra både google og fra Aftenposten selv, som bevis på Aftenpostens grundige klimakompetente journalistikk. De er så kompetente på klima at de snart må nå klimaks! Eller klimakteriet? Vi gir oss over i klima-avmakt og klimabeundring!

Skjermbilde
Skjermbilde, Aftenposten.
Skjermbilde, Aftenposten.

Faketisk.yes er en institusjon eid av Klimarealistene, som undersøker fake news og fake fakta.

I dette tilfellet var fake-ta-sjekken enkel.

Aftenposten hadde benyttet en artikkel fra Washington Post dagen før. Ukritisk hadde Aftenpostens medarbeidere sikkert sprettet champagneflaskene over nyheten, som i de gode gamle dage da storkapitalen styrte avisen som den selv ville. 40 grader selger avis, må man vite.

Nedenfor gjengis snippets igjen fra google og Washington Post, slik at leseren ved selvsyn kan se hva journalistene i Aftenposten begeistret ville servere sine lesere.

Skjermbilde, Washington Post.

Skjermbilde, Washington Post.

Det later til den klimakompetente stab i Aftenposten FAKTISK ikke er klar over at gradene i USA er gjengitt i Fahrenheit, mens grader i Norge gjengis i Celsius.  

40 grader Fahrenheit er 22 grader Celsius.

Og 22 grader Celsius over normalen i Arktiske strøk er ganske enkelt – helt normalt.

Vi mennesker er nå engang slik at når vi tar noen i løgn, har vi så altfor lett for å tro at det var en glipp. Men om dette var en glipp – for det var det – så var det en sak som burde fått alarmklokkene til å kime. Men nyheten om 40 grader var for fristende til å la være.

Faketisk.yes har overhodet ingen tiltro til Aftenpostens klimapropaganda. Nå har vi heller ingen tiltro til Aftenpostens stabs basale kunnskaper på noen som helst områder. Dette er faktisk ikke en barneskoleavis verdig.

Forunderlig nok har vi ikke hørt fra vår søsterside faktisk.no . De er vel opptatt på annet hold.

Det hele minner om klimarapporten i 2007, hvor Summary for Policymakers stolt hevdet at isbreene i Himalaya skulle være borte innen 2035.

Etter å ha blitt konfrontert med at dette faktisk ikke var mulig, og også med at de aller fleste isbreene i Himalaya ikke engang blir monitorert, kom Klimapanelet med den uttalelse som for all fremtid stemplet dem som fake news hos faketisk.yes:

«Ja, vi visste det var en trykkfeil, det skulle være 2350 og ikke 2035, men vi lot det stå, fordi vi syntes det var så viktig å få frem budskapet.»

Altså: FNs Klimapanels ledelse synes det er viktig å lyve for å få snudd verdensopinionen i deres retning, for sannheten er ikke sterk nok i seg selv.

Sannheten er faktisk ganske uspennende for klimahysterikerne. De foretrekker vrangforestillinger og hallusinasjoner. Aftenposten nører rikelig opp under dette.

Faketisk.yes kunne også kommentert hundekjøringen på isen, og har i dag vært i kontakt med en klimarealist som også faktisk har kjørt hundespann på Grønland og kjenner til overflatevann-fenomenet.

Men vi har annet å gjøre. Når folk ikke ser forskjell på Fahrenheit og Celsius, da blir det ikke så interessant å snakke med dem om resten av artikkelen heller.

Nå ble vi likevel spurt av en klimarealist om HVILKEN målestasjon på Grønland som FAKTISK målte dette?

For å finne ut dette måtte vi gå til Washington Post igjen:

Langt ned på siden fant vi at de 40 gradene faktisk ikke hadde blitt målt, men foreslått (suggested) som at de kunne ha funnet sted, via simulering:

Akk ja. Dommedagsprofetiene benytter seg i dag av simuleringer og mørkerøde farger for å gjøre inntrykk.

Så de 40 gradene man målte var hverken 40 eller målt. De var foreslått som mulige 20 grader, noe som ikke er mer sensasjonelt enn at en ungdom får en kvise på nesa.

Du spør om det er mulig?

Svaret er: Du kan bare la være å tro på noe som helst som klimahysterikerne beskriver.

Følg med når faketisk.yes tar saken. Eksklusivt hos Resett.yes!