Joe Biden taler i Washington 17. juni (AP Photo/Susan Walsh, File)
annonse
annonse

Tidligere visepresident under Obama, Joe Biden, leder på meningsmålingene og er favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat. Han er en sterk kritiker av Donald Trumps innvandringspolitikk. Men alt han kritiserer Trump for drev han med selv.

Joe Biden går i sine valgtaler knallhardt ut mot Donald Trump og kritiserer presidentens innvandringspolitikk, for å separere innvandrerfamilier, arrestere barn og bruke tåregass ved grensen. Akkurat slik han gjorde selv da han var visepresident, skriver Daily Caller.

Det er ingen konkrete data om antall familieseparasjoner som skjedde under Obama-administrasjonen fordi det ikke ble laget statistikk på den tiden, ifølge Department of Homeland Security-tjenestemenn som snakket med McClatchy. Imidlertid sier en assisterende advokat for Barack Obama, Leon Fresco, at flere fedre ble skilt fra sine barn.

annonse

Legger ikke mye imellom

Og Biden legger ikke mye imellom i sin kritikk av Trump. Han er knallhard: «Under Trump har det vært grufulle scener ved grensen til at barna blir holdt i bur, tåregassing av asylsøkere, frata barn fra deres mødres armer – handlinger som undergraver amerikanske verdier,» skrev han blant annet i en artikkel i Miami Herald.

Selv om han altså benyttet de samme metodene da han selv var visepresident. Det avsløres ifølge Daily Caller blant annet av bilder lagt ut på nettet av radikale grupper ment for å bevise Trumps «grusomheter», blant annet av barn liggende på betong. Men senere undersøkelser av bildene viser at flere av dem er tatt før Trump ble president.

I dagens debattklima i det demokratiske partiet passer det dårlig for Biden med påminnelser om sin fortid, og spørsmål om hvorfor han har endret mening. Men det får han nå.

annonse

Ville bygge kjempehøyt grensegjerde

I dag sier Biden at planene til Trump om en grensemur er «skilt fra virkeligheten», men da han selv var visepresident ba han riktignok ikke om en mur, men han ba om et massivt grensegjerde langs den sørlige grensen for å hindre narkotikasmugling. I en tale antydet han et gjerde på førti etasjer.

Fra 2012 til 2018 brukte grenseagenter tåregass i 126 tilfeller, i henhold til Toll- og Border Protection (CBP) -informasjon, skriver Daily Caller. Av de 126 tilfellene skjedde 79 under Obama-administrasjonen i løpet av en femårsperiode – som tilsvarer omtrent en tåregassepisode per måned mellom regnskapsårene 2012 til 2016.

Biden publiserte mandag en skisse på sin innvandringsagenda og holdning til latinamerikansk utenrikspolitikk. Der skisserte han blant annet et program som vil gjøre det enklere for unge innvandrere å få amerikansk statsborgerskap.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon