Tunisisk politi på åstedet for terrorangrepet i Tunis 27. juni.(Photo by Fethi Belaid / AFP)
annonse
annonse

En politimann ble drept og minst fire andre, blant dem tre sivile, er såret i et selvmordsangrep i sentrum av Tunisias hovedstad Tunis.

Ifølge TV-stasjonen Nessma utløste en selvmordsbomber en sprengladning ved en politibil nær den franske ambassaden.

Innenriksdepartementet i landet opplyser til Al Jazeera at én politimann ble drept i angrepet, mens en annen ble såret. Tre sivile ble også såret.

annonse

Radio Mosaique meldte kort tid etter om ytterligere en eksplosjon på parkeringsplassen til regjeringens byrå for terrorbekjempelse.

Ifølge øyenvitner forsøkte en selvmordsbomber å ta seg inn i bygningen, men ble stanset av politifolk. Det er ikke meldt om drepte eller sårede i dette angrepet.

Væpnede menn angrep i morgentimene torsdag også et radiotårn på en fjelltopp i Gafsa-regionen, men ble slått tilbake av soldater fra regjeringshæren som voktet anlegget. Ingen ble drept og angriperne unnslapp, melder Maghreb-utgaven av Huffington Post.

Tunisia har de siste årene opplevd en rekke terrorangrep, og den ytterliggående islamistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for de fleste av dem.

annonse

I mars 2015 ble 21 turister og en politimann drept i et angrep mot Bardo-museet i Tunis.

Tre måneder senere ble 38 turister, de fleste av dem britiske, drept i et angrep mot et hotell i kystbyen Sousse.

I oktober i fjor sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg i sentrum av Tunis, uten at dette kostet andre menneskeliv enn hennes eget.

Det er ikke kjent hvem som står bak torsdagens angrep.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon