Fylkesordfører Ragnhild Vassvik i Finnmark er skuffet over at Ap nå har en oppslutning som er over 20 prosentpoeng lavere enn den partiet fikk ved siste kommune- og fylkestingsvalg i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Arbeiderpartiets oppslutning i Troms og Finnmark faller dramatisk. Nå er det Senterpartiet som er størst i de to nordligste fylkene.

annonse

Senterpartiet troner øverst på listen over partienes oppslutning, selv om partiet har en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng siden forrige meningsmåling i mars. Oppslutningen til Arbeiderpartiet har nemlig falt hele 3,9 prosentpoeng i Troms og Finnmark. Det viser den siste meningsmålingen InFact har gjennomført for NRK , Nordlys og iFinnmark.

Hadde det vært fylkestingsvalg i dag, ville 21,8 prosent av de spurte stemme Sp, mens 21,1 prosent vil stemme Ap. Sp er størst i både Tromsø og Finnmark.

I Finnmark alene får Arbeiderpartiet nå 23,9 prosent – mer enn 20 prosentpoeng ned fra valgresultatet i 2015, noe fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) tilskriver reaksjoner på regionreformen. Spesielt i Finnmark har det vært stor motstand mot sammenslåingen av Troms og Finnmark.

Høyre faller til 13,6 prosent (-1,5 prosentpoeng) og Frp til 12,5 (-1,3) siden mars, mens SV øker til 11,2 prosent (+1,4) og Miljøpartiet De Grønne til 4,6 prosent (+2,4). Kristelig Folkeparti og Venstre får henholdsvis 2,9 (-0,3) og 1,7 (-0,6). Rødt ligger stabilt på 4,9 prosent.

Gruppen «Andre partier», hvor blant annet bompengelistene befinner seg, har 5,5 prosent oppslutning blant de spurte – etter en økning på hele 4 prosentpoeng.

Nesten 2.000 personer har deltatt i målingen. Feilmarginen er +/-3,1 prosent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.