Voldtekten skjedde her ved Olav Digres vei i Sem. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Aktor la fredag ned påstand om seks år og tre måneders ubetinget fengsel for overfallsvoldtekten på Sem i Tønsberg i slutten av mars.

Statsadvokat Mari Gjersøe viste i sin prosedyre til at det har skjedd en klar straffskjerpelse av overfallsvoldtekter de siste årene, skriver Aftenposten.

Offeret var en småbarnsmor som var ute og trillet barnevogn sent på kvelden søndag 24. mars.

annonse

– Dette er en av de mest dyptgripende overgrep som en person kan bli utsatt for psykisk og fysisk, sa aktor i Vestfold tingrett fredag formiddag.

Les også: Rumener innrømmet straffskyld for overfallsvoldtekt

Den tiltalte rumeneren (22) forklarte i retten torsdag at han i timene før voldtekten drakk flere øl, trekvart flaske whisky og tok tre striper kokain.

annonse

– Her står vi overfor en rekke skjerpende omstendigheter. Dette var en kynisk og hensynsløst overfallsvoldtekt med et svært høyt skadepotensial, sa Gjersøe i sin prosedyre.

Det var funn av 22-åringens DNA som knyttet ham til voldtekten. Tilståelsen kom først etter at han ble konfrontert med bevisene.

Mannen ble pågrepet av politiet 1. april, og hadde samme dag bestilt tur hjem til Romania med familien. På grunn av overgang til sommertid rakk han ikke flyet.

Dom i saken er ventet tidlig neste uke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon