Tre av migrantene om bord på Sea-Watch 3. Foto: Matteo Guidelli via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Fem EU-land har sagt ja til å ta imot de rundt 40 menneskene som i over to uker har befunnet seg på et redningsskip utenfor øya Lampedusa i Middelhavet.

Finland, Frankrike, Tyskland, Luxembourg og Portugal har alle sagt ja til å ta imot migrantene, opplyser Italias utenriksminister Enzo Moavero på Twitter fredag. Også EU-kommisjonen bekrefter at en løsning er funnet for fordeling av migrantene.

Ifølge kapteinen på det tyske redningsskipet Sea Watch-3, Carola Rackete, er situasjonen for migrantene om bord prekær.

annonse

– For øyeblikket er situasjonen utrolig anspent, og den blir verre og verre, sier 31-åringen på videolink fra skipet fredag.

Redningsskipet plukket for over to uker siden opp 53 personer fra en oppblåsbar båt utenfor kysten av Libya. 42 av dem befinner seg fortsatt på skipet etter at de mest sårbare har fått komme i land.

Onsdag denne uken ga Rackete beskjed om at situasjonen om bord var så desperat at hun ville forsøke å legge til kai på den italienske øya Lampedusa, selv om italienske myndigheter har nektet å ta imot skipet.

Det har gjort henne til et symbol for venstresiden i Italia, som er imot landets strenge innvandringspolitikk. Skipet har så langt blitt stanset av politiet. Imens har det samlet seg mange demonstranter for å vise sin støtte på land.

annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini har truet med å beslaglegge skipet, pågripe mannskapet og utstede høye bøter hvis det legger til kai i en italiensk havn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon