Maren Mjelde (på huk) var blant de mest skuffede spillerne etter VM-kvartfinalen mot England torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Maren Mjelde var langt fra eneste skuffede norske spiller etter kvartfinaletapet i VM, men kanskje den som i minst grad var villig til å se den lyse siden.

– Akkurat i dag er det ganske tøft. Vi hadde litt andre forventninger og håp, og tro på at det skulle gå bedre, sa hun til NTB.

– Jeg tipper at når det synker litt inn og jeg får tenkt over alt sammen, så innser jeg at vi har vært i kvartfinale i VM, og at det ikke var hvilket som helst land vi møtte. England har ambisjoner om å vinne hele turneringen, og de har mange gode spillere. Vi visste at vi måtte opp mot vårt beste for å kunne vinne, og vi klarte ikke å komme opp dit i dag.

annonse

Den norske kapteinen fikk en varm klem fra Englands landslagssjef Phil Neville etter kampen. Han er en beundrer av Mjelde, men det var mager trøst da både medaljedrømmen i VM og håpet om OL-deltakelse i Japan var knust.

– Det var en veldig tøff kamp mot en veldig god motstander. De fikk et tidlig mål, og slike påvirker kamper. Vi hadde god tid på å rette det opp, men fikk trøkk mot oss helt fra begynnelsen og hang ikke helt sammen. Det ble store avstander i laget, sa Mjelde.

– Etter pause prøvde vi å komme tilbake, og vi skapte noen farligheter, men de hadde en god keeper som berget dem noen ganger. England var skarpere enn oss i begge bokser, og det er det som teller,

annonse

Martin Sjögren var aktiv på sidelinjen i første omgang. Han byttet kant for Karina Sævik og Guro Knutsen, og han ga klare instrukser til Mjelde.

– Det var for store avstander i laget, som gjorde at England fikk rommene de ønsket. Han ville at vi skulle henge mer sammen som lag, men det klarte vi ikke. Det funket ikke helt i dag, sa Mjelde.

I pausen ble de norske enige om å gjøre et forsøk.

– Vi lå under med to mål og måtte gå ut og gjøre alt vi kunne. Alt er jo mulig, og jeg synes vi startet omgangen veldig bra og hadde store sjanser. Men så var det England som scoret. Da ble det vanskelig.

Hjelmseth trøster seg med strafferedningen

Ingrid Hjelmseth avsluttet landslagskarrieren med en fenomenal strafferedning, men den fikk ikke betydningen hun helst skulle ha håpet.

annonse

Da hun i det 83. minutt kastet seg til høyre og slo Nikita Parris’ velplasserte skudd ut, sørget det bare for at Norge ikke tapte mer enn 0-3 i VM-kvartfinalen mot England.

– Det hjalp litt, sier hun til NTB.

– Det er vanskelig å skulle avslutte med bare seirer når man er i et sluttspill med så tøff konkurranse. Jeg synes uansett det har vært en glede å være med på reisen de to siste årene. De fem-seks ukene vi har vært sammen har vært en fryd.

Yngre lag

39-årige Hjelmseth spilte sin 137. landskamp torsdag. Nå overleverer hun plassen mellom stengene til 23-åringen Cecilie Fiskerstrand, og dermed går snittalderen i et ungt landslag ytterligere ned.

– Dessverre er det så sykt tøff konkurranse i Europa at Norge ikke kommer til OL når vi ikke går videre fra kvartfinalen i VM. Det er synd, for jeg tror disse jentene hadde vært veldig «keene» på å revansjere dette allerede om et år, sa Hjelmseth.

– Det er bare å sale på og gjøre en god kvalifisering så de kan komme sterkt tilbake i EM i England og revansjere seg mot det engelske laget.

Allerede 3. september kan de norske få revansj. Da kommer England til landskamp på Brann Stadion, kanskje som verdensmester.

Revansj

Hjelmseth tørstet selv etter revansj for et unødvendig tap for England i VMs åttedelsfinale for fire år siden, men i stedet viste England hvor mye det laget har utviklet seg på fire år.

– Det er så mye trøkk og tæl og vanvittig bestemthet i bevegelsene deres. Det gjør det vanskelig for oss å plukke dem opp og ta dem ut. De er distinkte og bestemte, og de er også dødelig effektive, sier hun.

– De skaper ikke all verden, og jeg synes ikke 3-0 er et beskrivende resultat ut fra hvem som har ballen og hvem som har spillet. Men de har tydelig trent enormt på dødballer, for de ser ut til å ha et triks i ermet på alle mulige slags frispark. Det får de nok nytte av senere i VM.

EM i England om to år avvikles i tiden 11. juli til 1. august, på ni arenaer. Finalen spilles på Wembley i London.

Neville i ekstase over eget lag etter seier over Norge

England-manager Phil Neville var glad og stolt over prestasjonen som førte til at Norge må hjem fra VM.

Neville var ikke snauere enn at han kalte 3-0-seieren torsdag kveld for «et av de stolteste fotballøyeblikkene» han hadde opplevd. Og 42-åringen, med over 250 kamper og flere titler for Manchester United, har opplevd mye.

– Jeg har den beste jobben jeg noen gang har hatt. For et år siden satte vi oss våre mål. Alt jeg ønsket mine spille skulle si, var at vi skulle vinne VM. Men de sa at de ville mer, at de ville skape et navn folk skulle huske, «badass-kvinner», sa Neville etter kampen.

Før kampen fikk han og laget råd og oppmuntring fra sin gamle venn David Beckham, med klar beskjed om at de engelske «løvinnene» måtte være mer kyniske i møtet med det norske laget. I samtalen med spillerne forlangte Neville en bedring i prestasjonene fra de forrige kampene på 10 til 15 prosent.

– Vi spiller en type fotball ingen har gjort før. Vår stil er kompromissløs. Jeg tror det vil ta oss gjennom semifinalen. Vi kan ikke vente til tirsdag, sa Neville.

England møter vinneren av oppgjøret mellom vertsnasjonen Frankrike og USA, som spilles fredag kveld.

Selv om han bedyret at han ikke «tar av» etter seieren mot Norge, konstaterte han at Lucy Bronze er verdens beste fotballspiller.

– Hun bør vinne Ballon d’Or (som Ada Hegerberg vant i 2018). 100 prosent! Det er ingen som henne, sa Neville.

Bronze dominerte i store deler av kampen og scoret det siste målet for engelskmennene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon