To personer ble sendt til legevakten med lettere skader etter eksplosjonen på Kjørbo i Sandvika tidligere i juni. Hydrogenselskapet Nel håper å gi sine kunder i Europa klarsignal til å gjenåpne sine stasjoner i tredje kvartal i år. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Hydrogenselskapet NEL skal gå gjennom sine stasjoner i Europa for å unngå eksplosjoner lik den i Sandvika nylig. De satser på gjenåpning i tredje kvartal.

Undersøkelsene etter eksplosjonen i Bærum 10. juni viser at en feilmontert plugg på hydrogentanken gjorde at hydrogen lekket ut, skrev Teknisk Ukeblad torsdag. Rapporten er utarbeidet av GexCon for Nel, som har levert det meste av teknologien til stasjonen.

I en pressemelding fredag beklager selskapet overfor de berørte.

annonse

– Spesielt vil jeg beklage til dem som ble brakt til legevakten med lettere skader. Innsatsen til nødetatene var formidabel og vi har mottatt tilbud om bistand fra bransjeaktører over hele verden. Det har vi satt stor pris på, sier konsernsjef Jon André Løkke.

Nel sier de tar hendelsen svært alvorlig og skal se på innføring av nye rutiner, prosedyrer og manualer.

– Vi har mobilisert alle våre ressurser, både for komme til bunns i saken, og for at kundene våre raskest mulig skal få stasjonene sine i normal og sikker drift. Hydrogenstasjonene i Europa er av samme generasjon som Kjørbo, og vi forventer å kunne gi klarsignal til å gjenåpne stasjonene utover i tredje kvartal 2019, sier Løkke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon