Illustrasjonsbilde. TASS / AP / NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin hadde med seg sin egen termos som han drakk av under den offisielle G20-middagen, noe som ble en snakkis i sosiale medier.

annonse

Video fra fredagens middag i Osaka i Japan viser Putin drikke fra en hvit termoskopp mens de øvrige verdenslederne drakk fra vinglass.

– Det er fordi han hele tiden drikker te fra den termosen, forklarer Putins talsmann Dmitrij Peskov overfor det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Putin brukte termoskoppen til å skåle med USAs president Donald Trump, som hadde et vinglass i hånden.

Trump, som er avholdsmann, drakk en svart væske som så ut til å være cola, melder nyhetsbyrået AFP.

Putins termos-drikking skapte både latter og spekulasjoner i sosiale medier. Mens noen antydet paranoia og at 66-åringen ikke stoler på noen, var det andre som så på saken fra et annet ståsted:

– Hvis du har sett det jeg har sett, ville du også ha tatt med deg din egen kopp, skriver parodikontoen @DarthPutinKGB på Twitter.

Termoskoppen lignet på samme termoskopp Putin pleier å drikke av under sine årlige timelange pressekonferanser. Koppen er preget av en tohodet ørn, Russlands nasjonalsymbol.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.