Illustrasjonsbilde. REUTERS/Marco Bello/File Photo

USA innfører sanksjoner mot sønnen til den venezuelanske presidenten Nicolas Maduro, opplyser finansminister Steven Mnuchin.

annonse

Sanksjonene som trådte i kraft fredag, innebærer at alle midler som 29 år gamle Nicolas Ernesto Maduro Guerras har i USA, fryses, og at amerikanske individer eller institusjoner ikke lenger får gjøre forretninger med ham.

– Maduro er avhengig av sin sønn Nicolasito og andre som står det autoritære regimet nær for å opprettholde sitt grep rundt økonomien og undertrykke Venezuelas befolkning, sa finansminister Steven Mnuchin da han kunngjorde sanksjonene.

– Finansdepartementet vil fortsette å utpeke medvirkende slektninger på innsiden av regimet og som drar nytte av Maduros korrupsjon, sa han videre.

En høytstående embetsperson i Trump-administrasjonen sier Washington vurderer å innføre sanksjoner også mot andre av Maduros familiemedlemmer.

Nicolas Maduro jr. var fløytist i Venezuelas verdensberømte ungdomsorkester. Hans politiske karriere tok raskt av etter at faren overtok som president i 2013. Sønnen ble da oppnevnt til å lede en nyopprettet avdeling for inspektører underlagt presidentens kontor. Avdelingen har som oppgave å holde oppsyn med implementeringen av presidentens politikk i landet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.