Illustrasjonsbilde. Foto av Neale Haynes/REX (808976az)
annonse
annonse

Den kristne tro er i hardt vær om dagen.

Ikke bare svekkes den norske kirke av sviktende popularitet, men kristne synspunkter og meninger blir stadig mindre akseptert i en verden som styres i en mer liberal retning. Skepsisen rundt det å i det hele tatt tro på en høyere makt, føles som mer stabil og man ser ikke «spaghettimonster» sammenligningen ta noe særlig av.

Den norske kirkes dalende oppslutning må sees på i sammenheng med den liberale fremmarsjen. Trossamfunnet har her gjort en generaltabbe i det å mykne opp egne verdier, for å gjøre seg mer akseptert i en verden hvor strikken strekkes lenger og lenger. «Varme» kristne føler på langt nær bibelens instruksjoner blir ivaretatt når den norske kirke åpner opp for nytolkninger av gammel lærdom. En av fordelene med å være kristen er nettopp det å vite de trygge rammene som til enhver tid omfavner levemåten. Det er egentlig ikke noen store spørsmål til hvorfor de godt troende kristne forlater statskirken.

annonse

Les også: Ny lov om trossamfunn kan føre til utarming av Den norske kirke

Når det kommer til det som Resett alltid er flinke til å varsle om, den liberale fremtoningen i det konvensjonelle medielandskapet, så er det også her tydelig at den kristne tro får et hardt slag mot seg.

Å fremme det eksakt motsatte av det de kristnes hellige bok forteller om, er ikke med på å skape flere kristne. Faktisk ser vi nå at det går så langt at i det ellers så tolerante Canada nylig ble gjort en arrestasjon av en kristen evangelist som forkynte innholdet i bibelen. I en bydel i Toronto sterkt preget av LHBT-bevegelsen får vi video-dokumentert se hvordan forkynneren blir trakassert, men er den som ender opp med å bli arrestert. Se klipp av hendelsen.

annonse

Men så kommer også spørsmålet, er ikke disse kristne på villspor på samme måte som andre ideologier der ute?

Når du har en lederskikkelse med navn Jesus, hvorvidt forkynner om å elske alle og enhver, til og med elske de som forakter deg, så er jeg neimen meg ikke så sikker på hvor galt dette her egentlig er. Videre har du retningslinjer som poengterer viktigheten av nære familiebånd, ærlig- og oppriktighet, samt fordømmelse av grådig og selvisk adferd. Og skulle du måtte finne på å forglemme deg i denne til tider mørke verdenen, ja da er tilgivelsen også der.

Det kan virke som om bibelen gir den oppdragelsen vi ideelt sett skulle fått av våre autoriteter. Et lite pluss i den kristne tro er forsåvidt også evig liv i herlighet.

Du har sikkert nå forstått at forfatteren er kristen, og faktisk nyfrelst fra det og tidligere forakte hele bevegelsen og kalle den oppspinn, som jeg vet mange der ute gjør.

Halleluja!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon