Foto: AP / NTB scanpix
Enkelte av Tyrkias allierte beskytter og støtter terroristgrupper i Syria, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, uten å navngi land.

– Grupper som PKK og YPG, som står bak etnisk rensing, rekrutterer mindreårige og tvinger folk på flukt, blir beskyttet av noen av våre allierte, sa Erdogan under en pressekonferanse etter G20-toppmøtet i Osaka lørdag.

annonse

Uttalelsen var åpenbart adressert til land som USA, som åpent har støttet den kurdiske YPG-militsen i kampen mot den ytterliggående islamistgruppen IS i Syria.

Tyrkia ser på YPG som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge de to gruppene på sin liste over terroristorganisasjoner. USA har PKK på terrorlisten, men ikke YPG.

– Det er alvorlige problemer og alvorlig inkonsekvens når det gjelder bekjempelse av terrorisme i Syria, sa Erdogan, som noen timer tidligere hadde et møte med USAs president Donald Trump.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.