Politiinspektør Tommy Brøske sier til Dagbladet at etterforskningen av Lørenskog-bortføringen har endret karakter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiets etterforskning av Lørenskog-bortføringen har endret karakter, mener politiinspektør Tommy Brøske som sier at de graver dypere enn tidligere.

Onsdag denne uken opplyste politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt at de hadde endret hovedteori bak bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Hovedhypotesen er at Hagen er drept, og at bortføringen kan være fingert.

annonse

I et intervju med Dagbladet lørdag , forteller politiinspektøren at det så langt er gjennomført rundt 400 avhør siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor.

I april var omkring 250 personer avhørt. Siden den gang har ytterligere 150 nye avhør av omtrent like mange personer blitt gjennomført.

Ifølge politiinspektøren viser dette at etterforskningen har endret karakter. Og at de nå graver dypere enn før mens det tidligere har vært fokus på raske ledetråder.

– Antallet siden april sier noe om utviklingen i saken, og at det fremdeles er et betydelig trykk i etterforskning. Antallet knyttes også til en ny fase hvor vi ser på andre vitner enn de som er avhørt fra tidligere, sier Brøske til avisen.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon