kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra ble møtt ved Nidarosdomen av kronprinsesse Mette-Marit, biskop Helga Haugland Byfuglien (lengst t.v.) og domprost Ragnhild Jepsen. Besøket i Nidaros er en del av prinsessens konfirmasjonsforberedelser. Foto: Kjartan Ovesen/NRK POOL / NTB scanpix POOL
annonse
annonse

Som en del av konfirmasjonsforberedelsene gikk prinsesse Ingrid Alexandra lørdag siste del av pilegrimsleden inn mot Nidarosdomen sammen med sin far.

Ved Nidarosdomen ble kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra (15) møtt av kronprinsesse Mette-Marit.

Da hadde prinsessen og kronprinsen tilbakelagt en vandring på drøye fire timer i pilegrimsleden, som ender i det som var det nordligste pilegrimsmålet for kristne gjennom hele middelalderen.

annonse

Ved Nidarosdomen ble vandrerne også ønsket velkommen av biskop Helga Haugland Byfuglien, domprost Ragnhild Jepsen og Steinar Bjerkestrand, direktør for Nidaros domkirkes restaureringsarbeider.

– Tanken fra kongefamilien var at prinsessen skal få oppleve å gå slik pilegrimene gjorde, se nedover mot Nidaros og ankomme her i dag sammen med familien for å bli kjent med dette helt spesielle kirke- og helligstedet, sier Byfuglien til NRK.

Etter pilegrimsvandringen fikk kronprinsparet og den kommende konfirmanten omvisning i Nidarosdomen.

annonse

Til NRK opplyser Byfuglien at omvisningen ville dreie seg om viktige punkt i domkirken som døpefonten, oktogonen og det samiske alteret.

Prinsessen konfirmeres i Slottskapellet lørdag 31. august.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon