Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler. Her fra Ørlandet flystasjon der femtegenerasjonskampflyet F22 i fjor hadde fellestrening med F35 for første gang i Norge i fjor. Amerikanske F22 Raptor. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler.

USAs sentralkommando opplyste fredag at F-22-flyene ankom al-Udeid-basen «for å forsvare amerikanske styrker og interesser».

Sentralkommandoen postet flere bilder av flyene som landet i Qatar torsdag, og sa at det er første gang slike fly har vært utplassert på al-Udeid-basen. De har tidligere vært på en base i Emiratene for å støtte USAs styrker i Syria.

annonse

Fire bombefly av typen B-52 ble sendt til al-Udeid i begynnelsen av mai etter at Det hvite hus kunngjorde at et hangarskip skulle sendes til regionen som svar på angivelige iranske trusler.

I de siste ukene er også rakettforsvarssystemer av typen Patriot sendt til regionen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon