Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler. Her fra Ørlandet flystasjon der femtegenerasjonskampflyet F22 i fjor hadde fellestrening med F35 for første gang i Norge i fjor. Amerikanske F22 Raptor. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix

Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler.

annonse

USAs sentralkommando opplyste fredag at F-22-flyene ankom al-Udeid-basen «for å forsvare amerikanske styrker og interesser».

Sentralkommandoen postet flere bilder av flyene som landet i Qatar torsdag, og sa at det er første gang slike fly har vært utplassert på al-Udeid-basen. De har tidligere vært på en base i Emiratene for å støtte USAs styrker i Syria.

Fire bombefly av typen B-52 ble sendt til al-Udeid i begynnelsen av mai etter at Det hvite hus kunngjorde at et hangarskip skulle sendes til regionen som svar på angivelige iranske trusler.

I de siste ukene er også rakettforsvarssystemer av typen Patriot sendt til regionen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.