Israels statsinister Benjamin Netanyahu talte under en konferanse om datasikkerhet ved Tel Aviv University 26. juni 2019. REUTERS/Corinna Kern
annonse
annonse

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu holdt onsdag tale under den store CyberWeek 2019-konferansen på Tel Aviv University.

Der kom det frem at Israel blant annet ved hjelp av høyteknologiske dataprogrammer har forhindret mer enn 50 alvorlige terrorangrep i ulike land.

Den israelske statsministeren snakket ifølge israelunwired om Israel som verdensleder innen CyberTech, og særlig sikkerhet, og understreker de over 50 terrorangrepene over hele verden som Israel har bidratt til å forhindre.

annonse

Statsminister Netanyahu snakket om hvordan verden er midt i en datarevolusjon på grunn av nye trender i data, kunstig intelligens og tilkobling.

Verden befinner seg i en datarevolusjon

Den israelske statsministeren bemerket at Israel er blomstrer ved å være i forkant med å bruke cyberteknologi til næringer fra bilindustrien, til helse og til og med landbruk, og datasikkerhet.

annonse

«Israels innovasjon skaper vekst i hver eneste bransje hvor vi bruker våre cyberferdigheter. Dette nyter ikke bare Israel, men er til nytte av hele verden», uttalte Netanyahu.

Cyber ​​Week er et stort årlig internasjonalt cybersecurity-arrangement, som arrangeres på Tel Aviv-universitetet i Israel. I løpet av de siste åtte årene har Cyber ​​Week blitt internasjonalt anerkjent som en av de største datasikkerhetshendelsene i verden.

På Cyber ​​Week-konferansene deltar en unik samling av cybersikkerhetseksperter, bransjeledere, oppstartere, investorer, akademikere, diplomater og embetsmenn. Mer enn 8000 deltakere fra mer enn 60 land pleier å delta.

Blanding av fritt marked og offentlige etterretningstjenester

Israel har i dag 520 private firma som arbeider med datasikkerhet. Og under sin tale understreket statsministeren overgangen fra en sosialistisk israelsk økonomi til en fri markedsøkonomi under hans statsministerperioder. Færre reguleringer fører til flere private firma med høy kompetanse som bidrar til datasikkerhet og terrorbekjempelse og bedre etterretning til å bekjempe internasjonal terror. I tillegg bidrar selvsagt de israelske etterretningstjenestene, kjent som noen av de beste i verden.

Her kan du høre Benamin Netanyahus tale der han litt inne i talen vektlegger terrorbekjempelse og datasikkerhet.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon