Chiles president Sebastian Pinera besøkte tidligere i uka al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen i Jerusalems israelskokkuperte gamleby, sammen med blant andre den palestinske statsråden Fadi al-Hadami. Foto: AP / NTB scanpix

Israel har pågrepet palestinernes minister for Jerusalem-spørsmål, Fadi al-Hadami, fordi han ledsaget Chiles president under et besøk i al-Aqsa-moskeen.

annonse

Hadami ble pågrepet i hjemmet sitt i morgentimene søndag og sitter nå i avhør, opplyser det israelske politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Ifølge Israel ble den palestinske statsråden pågrepet i forbindelse med «aktiviteter i Jerusalem», noe som trolig har sammenheng med at han tirsdag ledsaget Chiles president Sebastian Pinera under et besøk i al-Aqsa-moskeen i den israelskokkuperte gamlebyen.

Israelske myndigheter reagerte sterkt på besøket og anklager Pinera for å ha brutt forståelsen man hadde i forkant av presidentbesøket.

Al-Aqsa-moskeen ligger på Haram al-Sharif i Jerusalems gamleby, muslimenes tredje helligste sted, som jødene kaller Tempelhøyden. Gamlebyen ble okkupert av Israel i 1967.

Chile avviser kritikken fra Israel og sier at Pineras besøk var privat og at Hadami derfor ikke inngikk i noen offisiell delegasjon.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.