Chiles president Sebastian Pinera besøkte tidligere i uka al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen i Jerusalems israelskokkuperte gamleby, sammen med blant andre den palestinske statsråden Fadi al-Hadami. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Israel har pågrepet palestinernes minister for Jerusalem-spørsmål, Fadi al-Hadami, fordi han ledsaget Chiles president under et besøk i al-Aqsa-moskeen.

Hadami ble pågrepet i hjemmet sitt i morgentimene søndag og sitter nå i avhør, opplyser det israelske politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Ifølge Israel ble den palestinske statsråden pågrepet i forbindelse med «aktiviteter i Jerusalem», noe som trolig har sammenheng med at han tirsdag ledsaget Chiles president Sebastian Pinera under et besøk i al-Aqsa-moskeen i den israelskokkuperte gamlebyen.

annonse

Israelske myndigheter reagerte sterkt på besøket og anklager Pinera for å ha brutt forståelsen man hadde i forkant av presidentbesøket.

Al-Aqsa-moskeen ligger på Haram al-Sharif i Jerusalems gamleby, muslimenes tredje helligste sted, som jødene kaller Tempelhøyden. Gamlebyen ble okkupert av Israel i 1967.

Chile avviser kritikken fra Israel og sier at Pineras besøk var privat og at Hadami derfor ikke inngikk i noen offisiell delegasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon