Eksplosiver, mest granater, beslaglagt i forrige uke. Foto: Argentinske sikkerhetsmyndigheter/ AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mengder av angrepsvåpen som var sendt i posten til Sør-Amerika gjennom Florida, ble konfiskert da tollmyndighetene slo til mot våpensmuglere denne uka.

Noen av våpnene ble beslaglagt i det sørlige Florida under pågripelsen av smuglere som eksporterer våpnene i deler, som så settes sammen i Argentina, Brasil og Paraguay.

Men de fleste av våpnene som smugles ut gjennom Sør-Florida, ble beslaglagt i Argentina i det som var den største aksjonen mot våpensmuglere i landet noensinne, ifølge amerikanske tjenestemenn.

annonse

Rundt 50 samordnede operasjoner ble gjennomført denne uka i Florida, Brasil og Argentina.

Pengemaskin

De kraftige våpnene skulle til et nettverk av våpensmuglere i Argentina som selger dem til kriminelle gjenger i Brasil og Paraguay. Våpen som koster 1.500 dollar i USA, kan selges for 12.000 dollar i Paraguay og 20.000 dollar i Brasil.

Våpnene ble opprinnelig kjøpt i Florida av oppkjøpere som fikk tak i dem i vanlige våpenbutikker eller på våpenmesser der det ikke er grundige bakgrunnssjekker, og så eksportert i strid med internasjonale våpenreguleringer og uten lisens fra utenriksdepartementet.

Lett å selge
annonse

De store mengdene våpen som smugles ut av Florida, viser hvor lett det er å skaffe seg våpen i USA og sende dem gjennom posten, og også hvor svak grense- og tollkontrollen er i Argentina, Brasil og Paraguay, der det er mye strengere lover om våpensalg.

I november ble 600 skytevåpen, inkludert flere hundre AR-15-rifler beslaglagt i Argentina etter at amerikanske myndigheter varslet argentinske kolleger om mistenkelige pakker, og i juli i fjor ble an brasiliansk våpenhandler som bodde i Miami, dømt til 13 år i fengsel for å ha smuglet over 1.000 våpen, til Rio de Janeiro.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon