To sikkerhetsvakter ble drept i det den libanesiske flyktningministeren Saleh al-Gharib mener er et attentatforsøk mot ham. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Den libanesiske flyktningministeren mener han ble utsatt for et attentatforsøk søndag da det ble skutt mot bilkortesjen hans. To sikkerhetsvakter ble drept.

To sikkerhetsvakter ble drept i skuddepisoden, sier den libanesiske flyktningministeren, Saleh al-Gharib.

Han var på vei til en fjellandsby i nærheten av Beirut da det ble åpnet ild mot bilkortesjen han satt i. Det er uklart hvem som står bak angrepet.

annonse

Området flyktningministeren befant seg i var preget av opprør søndag. Motstandere av den syriske regjeringen hadde stengt flere veier for å hindre libanons utenriksminister Gebran Bassil i å reise i regionen.

Over en million syrere har flyktet til Libanon etter at krigen brøt ut i 2011, og de utgjør nå en firedel av Libanons befolkning. Landet er splittet i synet på borgerkrigen i Syria.

Saleh al-Gharib tilhører et parti som er alliert med den libanesiske Hizbollah-militsen, og som støtter den syriske regjeringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon