To sikkerhetsvakter ble drept i det den libanesiske flyktningministeren Saleh al-Gharib mener er et attentatforsøk mot ham. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix.

Den libanesiske flyktningministeren mener han ble utsatt for et attentatforsøk søndag da det ble skutt mot bilkortesjen hans. To sikkerhetsvakter ble drept.

annonse

To sikkerhetsvakter ble drept i skuddepisoden, sier den libanesiske flyktningministeren, Saleh al-Gharib.

Han var på vei til en fjellandsby i nærheten av Beirut da det ble åpnet ild mot bilkortesjen han satt i. Det er uklart hvem som står bak angrepet.

Området flyktningministeren befant seg i var preget av opprør søndag. Motstandere av den syriske regjeringen hadde stengt flere veier for å hindre libanons utenriksminister Gebran Bassil i å reise i regionen.

Over en million syrere har flyktet til Libanon etter at krigen brøt ut i 2011, og de utgjør nå en firedel av Libanons befolkning. Landet er splittet i synet på borgerkrigen i Syria.

Saleh al-Gharib tilhører et parti som er alliert med den libanesiske Hizbollah-militsen, og som støtter den syriske regjeringen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.