Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Seks av de elleve drapene som har skjedd i Norge i år, har skjedd i Vest politidistrikt. Veldig spesielt, sier leder for distriktets påtaleenhet.

Tre kvinner og tre menn er drept på Vestlandet siden 1. januar i år, skriver Bergens Tidende. Hittil har politiet hatt elleve drapssaker nasjonalt.

– Vi har hatt år hvor det ikke har skjedd et eneste drap, og nå har det skjedd seks. Det er veldig spesielt. Det er skjebner som ligger bak dette, sier leder for påtaleenheten i Vest politidistrikt, Gunnar Fløystad.

annonse

Fløystad tilføyer at det er umulig å unngå at drapssakene går utover andre alvorlige saker. Forrige uke ble en 40-åring varetektsfengslet etter at politiet siktet ham for å ha drept sine foreldre på Sotra.

– De som holder på med drapssakene, er etterforskere og jurister som jobber med prioriterte saker. Det betyr at andre saker blir liggende og vente. Det er viktig at folk er klar over at når vi må henlegge mindre alvorlige saker, og andre alvorlige saker tar lengre tid, så har dette en sammenheng, sier Fløystad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon