Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

De som får mest pressestøtte fra før vil få enda mer, om man skal tro Medietilsynets prognoser.

Fredag sendte Medietilsynet ut foreløpige prognoser for produksjonstilskudd for nyhetsmedier i 2019, skriver Klassekampen. 318 millioner kroner skal fordeles mellom 151 aviser. Av dem er det Bergensavisen som får den største økningen. Avisen vil få 8 millioner kroner mer i støtte dette året, ifølge prognosene.

Les også: Klassekampen-redaktør mener mediestøtten bør gå til alle

annonse

De største mottakerne mottar mer

Hvis prognosene stemmer vil Bergensavisen dermed øke sin pressestøtte med 25%, og det i løpet av bare ett år. Kulturminister Trine Skei Grande (V) har imidlertid gitt klart uttrykk for at de minste lokalavisene burde få en større andel av det såkalte produksjonstilskuddet. Alikevel ser det altså ut som at de fem største mottakerne til sammen vil motta 8,5 millioner kroner mer enn i fjor.

I år som i fjor topper Klassekampen Medietilsynets oversikt, med 44,9 millioner kroner i årlig støtte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon