Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix
annonse
Påtalemyndigheten på Sri Lanka mener landets tidligere politisjef bør bli siktet for forbrytelser mot menneskeheten etter terrorangrepene i påsken.
annonse

Sri Lankas tidligere politisjef Pujith Jayasundara og Hemasiri Fernando, som var statssekretær i landets forsvarsdepartement, klarte ikke å følge opp advarslene om det blodige terrorangrepet i påsken, hevder landets påtalemyndighet.

– Deres forsømmelse beløper seg til det som under folkeretten er kjent som alvorlige forbrytelser mot menneskeheten, heter det i et brev påtaleansvarlig Dappula de Livera har sendt til Sri Lankas sittende politisjef.

De Livera slår i brevet fast at en offentlig rapport fant «store glipp» av Fernando, som gikk av i slutten av april.

annonse

Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til mot flere kirker og hoteller på Sri Lanka første påskedag.

Det ble i ettertid av terrorangrepet stilt spørsmål ved om det kunne vært unngått, ettersom myndighetene skal ha blitt advart av utenlandsk etterretning om et kommende angrep.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon