Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix
annonse
annonse

Italienske barn er manipulert til å tro at de har blitt seksuelt misbrukt, og solgt til fosterforeldre.

Italiensk politi har arrestert 18 personer, blant annet en ordfører, leger og sosialarbeidere, fordi de sannsynligvis har hjernevasket sårbare barn til å tro at foreldrene hadde misbrukt dem, slik at de kunne selges til fosterforeldre. Dette rapporterer The Guardian.

Politiet i den nordlige byen Reggio Emilia har etter en undersøkelse startet i 2018 avslørt et påstått nettverk av omsorgspersoner. som brukte metoder som elektrosjokk for å få barna til å tro at de hadde blitt seksuelt misbrukt. 18 slike personer er nå arrestert.

annonse

Nettverket ga barna til fremmede familier i bytte for kontanter, samtidig som gaver og brev som ble sendt til barna av deres virkelige foreldre ble gjemt bort på et lager, som ble oppdaget av politiet.

Les også: Fylkesmannen har avdekket lovbrudd i 85 av 159 fosterhjem

Italias statsminister reagerer

Det påståtte misbruket ble rapportert av italienske medier og bekreftet til telegrambyrået AFP av politiet i Bibbiano, nær Reggio Emilia forrige uke. «Disse anklagene, hvis de bekreftes, er skremmende og sjokkerende,» sier Giuseppe Conte, den italienske statsministeren.

annonse

Siktelsen inkluderer blant annet psykoterapeuter, som arbeider for en sosialforening i Moncalieri i nærheten av Torino, og ordføreren i Bibbiano.

Noen av fosterforeldrene har blitt anklaget for seksuelt misbruk av barna de betalte penger for, ifølge den italienske avisen La Repubblica. Politiet nektet å si hvor mange barn om er involvert, eller i hvilken alder. Men det må være et betydelig antall. Hundrevis av tusen euro er involvert, rapporterer italiensk media, ifølge The Guardian.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon