Irans utenriksminister Javad Zarif. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

En høytstående iransk politiker fremsatte mandag trusler om hva som vil skje, dersom USA skulle angripe det islamske regimet. 

annonse

Formann Mojtaba Zolnour i det iranske parlamentets kommisjon for nasjonal sikkerhet og utenrikspolitikk sier i en kommentar til det iranske nyhetsbyrået Mehr, gjengitt av Times of Israel, at Israel vil ødelegges i løpet av en halvtime, dersom USA angriper Iran. 

– Om USA angriper oss, vil bare en halvtime være igjen av Israels levetid, sa Zolnour.

Mandag innrømte Irans utenriksminister Javad Zarif at regimet har brutt begrensninger pålagt landet i atomavtalen fra 2015. Denne beskjeden kommer i en tid med økte spenninger i regionen, etter at Iran skjøt en amerikansk militærdrone.

Les også: Menneskerettighetssituasjonen i Iran forverrer seg sterkt

Angrep i regionen

Det israelske etterretningsbyrået Mossad uttalte også mandag at Iran står bak en rekke nylige angrep i Persiabukten. 

Mossads øverste leder Yossi Cohen siktet til angrep på oljetankere i Gulfen, oljefelt i Saudi Arabia og i Bagdad, da han konstaterte:

– Jeg kan fortelle dere, med sikkerhet, fra de beste kildene i israelsk og vestlig etterretning, at Iran står bak angrepene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.