Irans utenriksminister Javad Zarif. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi
annonse
annonse

En høytstående iransk politiker fremsatte mandag trusler om hva som vil skje, dersom USA skulle angripe det islamske regimet. 

Formann Mojtaba Zolnour i det iranske parlamentets kommisjon for nasjonal sikkerhet og utenrikspolitikk sier i en kommentar til det iranske nyhetsbyrået Mehr, gjengitt av Times of Israel, at Israel vil ødelegges i løpet av en halvtime, dersom USA angriper Iran. 

– Om USA angriper oss, vil bare en halvtime være igjen av Israels levetid, sa Zolnour.

annonse

Mandag innrømte Irans utenriksminister Javad Zarif at regimet har brutt begrensninger pålagt landet i atomavtalen fra 2015. Denne beskjeden kommer i en tid med økte spenninger i regionen, etter at Iran skjøt en amerikansk militærdrone.

Les også: Menneskerettighetssituasjonen i Iran forverrer seg sterkt

Angrep i regionen

Det israelske etterretningsbyrået Mossad uttalte også mandag at Iran står bak en rekke nylige angrep i Persiabukten. 

annonse

Mossads øverste leder Yossi Cohen siktet til angrep på oljetankere i Gulfen, oljefelt i Saudi Arabia og i Bagdad, da han konstaterte:

– Jeg kan fortelle dere, med sikkerhet, fra de beste kildene i israelsk og vestlig etterretning, at Iran står bak angrepene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon