Petter Stordalen under mottakelse av representanter for Pride 2019 ved statsministerboligen. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
annonse
annonse

Hotellkongen Petter Stordalen, som er en av Norges rikeste personer, holdt en tale under Almedalsveckan, som er svenskenes versjon av Arendalsuka i Norge.

Under talen gikk han hardt ut mot hvite menn i en viss alder, og fremmet en konspirasjonsteori om at menn kvoteres inn i næringslivet, og at de bevisst holder kvinner utenfor, fordi de er kvinner.

– Norden styres fortsatt av sånne som meg. Hvite, heterofile menn på 55 pluss, sa Stordalen til stormende jubel fra publikum, og la til:

annonse

– Det er ingenting å juble for. Jeg skammer meg litt når jeg ser min egen datter på 27 år i øynene.

Les også: Flyturene til Petter Stordalen i løpet av bare én måned tilsvarer en nordmanns gjennomsnittlige kjøring av dieselbil i 19 år

Påstår at menn kvoteres

annonse

Stordalen henviste til en svensk rapport som viser at antallet selskaper som ikke har kvinner i ledelsen økte i 2018, og der det hevdes at 81 av 329 børsnoterte selskaper i Sverige aktivt har valgt bort kvinner i ledergruppene.

– Vi vil ikke velges fordi vi er kvotert, sier noen. Sannheten er at det er menn som blir kvotert, har blitt kvotert, kommer til å bli kvotert, dersom vi ikke gjør noe med det, sa han i sin tale, hvor han også kritiserte menn som snakker ned kvinner i næringslivet.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon