Ensjø bingo i Oslo. Politiet i arbeid på stedet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I juli 2017 ble ni personer pågrepet i «Ensjø bingo-saken» i Oslo.

annonse

Med slåsshansker, jernkøller, kniv og en machete gikk en gjeng ungdommer med opphav fra Somalia inn på Ensjø bingo, og angrep en mann i 20 årene. Fornærmede ble påført flere dype kutt, brudd, hodeskader og en avkuttet finger.

I ettertid er gjerningsmennene dømt til ubetinget fengsel i fra to til tre og et halvt års fengsel.

Les også: Åtte dømt for macheteangrep på bingo i Oslo

Gikk løs på vitne

Men denne uken må to av de samme gjerningsmennene igjen møte i Oslo tingrett. Nå er de siktet for å ha «knust nesa» til et vitne, som forklarte seg i deres ugunst i den overnevnte saken.

Ifølge tiltalebeslutningen utøvde de mandag 4. februar i år vold mot et vitne i Oslo, slik at han brakk nesen og fikk hevelser i ansiktet. Grunnlaget for nevnte voldsutøvelse ble presentert med følgende utsagn: «Hvorfor har du vitnet mot meg i Ensjø bingo-saken?»

Begge mennene, som har bakgrunn fra muslimske land, sitter varetektsfengslet i Oslo og Ullersmo fengsel, og må ha politieskorte til Tinghuset.

Lovgiver, og ikke minst Riksadvokaten, har sagt klart og tydelig ifra om at den som søker å påvirke rettens aktører skal straffes hardt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.