Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

En advokat går i Aftenposten i rette med dobbeltmoral i forbindelse med straffeforfølgelse av ytringer.

– Er du feit, liten, rødhåret, stygg eller skallet, er du ikke beskyttet. Det er kun noen grupper borgere som har fått et sterkere rettsvern enn andre. Dette bryter med grunnleggende prinsipp om likhet for loven, skriver advokat Nils Thomas Svendsen i Aftenposten.

Les også: Nina Hjerpset-Østlie: «Rasismeparagrafen» er vagt formulert, og legger lokk på viktige debatter

annonse

Han påpeker videre at da det ble uttrykt jødehat i AUFs rekker, ble dette forklart med at de bare «gikk det bare en kule varmt». Dersom det samme skjer, at det går en «kule varmt», hos «gutta på gølvet», blir det straff.

– Står en rapper på scenen og uttrykker jødehat, så er det straffritt. Er en pasient negativ til hijab, blir det straff.

– Går en somalier til personangrep på Sylvi Listhaug, blir hun hyllet. Svarer en 70 år gammel kvinne tilbake, må hun i fengsel.

Les også: Kvinne (70) må i fengsel etter å ha kalt samfunnsdebattant for kakerlakk

annonse

– Personangrep er ikke en ny trussel mot demokratiet. Den virkelige trusselen mot demokratiet er at stadig flere konservative blir utestengt og sensurert fra Facebook, Youtube og Google, basert på ulne anklager om hatprat — som denne loven underbygger, skriver advokaten i Aftenposten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon