WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Aktor Eva-Marie Persson i Uppsala har fremdeles ikke tatt stilling til om hun vil avhøre WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i London.

For en måned siden ble det klart at tingretten i Uppsala ikke vil varetektsfengsle Assange for voldtekten han er siktet for. Det betyr at han ikke blir begjært utlevert til Sverige, samtidig som etterforskningen fortsetter.

Ifølge dommeren i Uppsala tingrett kan Assange avhøres i London, hvor han soner en dom på 50 uker for brudd på kausjonsbetingelser.

annonse

Onsdag sier aktor Eva-Marie Persson at hun fremdeles undersøker bevisene i saken, og at hun ikke har utstedt en europeisk etterforskningsordre, som vil være nødvendig for å kunne avhøre Assange i fengselet i London. Hun har foreløpig ikke fastsatt noen dato, og sier at neste oppdatering i saken trolig vil komme tidligst i august.

Anklagene om voldtekt og overgrep mot to kvinner går tilbake til 2010. Det er kun en av kvinnene som har bedt om å få saken gjenopptatt, etter at den ble henlagt for to år siden. Ettersom foreldelsesfristen for voldtekt av mindre grov art er ti år, må en svensk tiltale være klar innen 17. august 2020.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon