Skjermdump fra CNN.
annonse
annonse

Nike har bestemt seg for å vrake skoene de ønsket å lansere for USAs nasjonaldag 4. juli, av frykt for at enkelte vil føle seg krenket.

Det er snakk om skoen «Air Max 1 Quick Strike Fourth of July» som har en «Betsy Ross» versjon av det amerikanske flagget på hælen. Betsy Ross var den som sydde det første amerikanske flagget, og NFL spilleren Colin Kaepernick har alt varslet Nike om at dette minner om slavetiden i USA. Dette skriver CNN.

Les også: Nike tråkker på Allah – muslimer raser

annonse

Skoen, som skulle ha blitt lansert på mandag, har en versjon av det amerikanske flagget med 13 stjerner i en sirkel og 13 striper. Dette flagget ble brukt i USA fra 1777 til 1795. Nike har i en uttalelse til CNN Business sagt at «Nike er et firma som er stolte av sin amerikanske opprinnelse, men som ikke ønsker å krenke noen på nasjonens patriotiske nasjonaldag».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon