Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
Norge øker støtten til seks FN-organisasjoner til over tre milliarder kroner. Det er det høyeste samlede beløpet Norge har gitt til disse organisasjonene.
annonse

De største summene går til UNICEF og FNs utviklingsprogram, som mottar henholdsvis 1 milliard kroner og 615 millioner kroner. FNs befolkningsfond, som arbeider med blant annet abort og prevensjon, får 530 millioner kroner.

– Kjernestøtte er viktig støtte for FN for å kunne ha en forutsigbar og stabil virksomhet og for å kunne gjennomføre deres strategiske planer. Forutsigbarhet er også viktig for å få til raskere og mer effektiv humanitær respons. Norge vil derfor øke bruken av flerårige bidrag til våre viktigste internasjonale samarbeidspartnere, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Videre går 380 millioner kroner til FNs Høykommissær for flyktninger, mens Verdens matvareprogram får 300 millioner kroner. FNs kvinneorganisasjon UN Women får tildelt 100 millioner kroner.

annonse

– Som giverland er vi opptatt av at FN-organisasjonene viser at de arbeider effektivt, samordnet og utviser åpenhet, i tråd med de retningslinjer Norge og andre land har vedtatt i organisasjonenes styrer, sier Søreide.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon