Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Snart kommer nyheten uansett, og vi kan like godt være ærlige med det. Resett gikk med underskudd i 2018. Driftskostnadene var på 6,2 millioner kroner, mens underskuddet var ca. 2,5 millioner.

Det meste av inntektene våre i 2018 kom fra dere lesere. Spesielt i siste halvdel av året tok donasjonene seg opp. Det var også da vi begynte å «mase».

Hvis Resett ikke hadde vært svartelistet av mediebyråer og blitt boikottet av annonsører, ville vi trolig hatt mer enn 10 millioner i reklameinntekter i året, og vært selvdrevet. Så stor er nettrafikken vår. Men boikottet, blir vi.

annonse

Det koster å drive denne nyhets- og meningsformidlingen. Husk at Dagsavisen, som vi er minst like store som i digital trafikk, får 32 millioner kroner bare i pressestøtte. De har et budsjett minst ti ganger så stort som Resetts. Uten penger, ingen folk – uten folk, ingen journalistikk eller moderering.

Pilene peker oppover – leserne tar ansvar

Så langt i 2019 har donasjonene tatt seg ytterligere opp. Hvis dere lesere virkelig gjør en innsats det neste halvåret også, kan vi potensielt kunne gå i balanse mellom utgifter og inntekter for første gang. Det har vi faktisk nesten gjort så langt i 2019 – tusen takk!

annonse

Les også: UiB: Resett nesten inne på Ti på topp-listen over mest brukte nyhetsaktører online i Norge

Vi liker ikke å tigge dere om penger støtt og stadig, og vi jobber med å skaffe reklameinntekter tross boikott, få inn litt penger på å drive nettbutikk o.l. Vi tror også at det på annonsesiden kommer til å løsne om noen år. Noen selskaper kommer etterhvert til å se potensialet i å annonsere her.

Men inntil videre trenger vi hjelp. For vi har nok nådd en grense for hvor mye underskudd aksjonærene fordøyer. Vi tapte nesten en million kroner i 2017 også.

God start på 2019

I mars introduserte vi Resett-medlemskapet. Vi har nådd 2300 innmeldte til nå. Målet er fem tusen medlemmer. Kommer vi dit, er vi nesten i mål for å finansiere et «minumums-Resett». Så vi oppfordrer igjen: Bli en av dem som tegner medlemskap, og få tilgang til artikler bak betalingsmur.

I tillegg til ordinære medlemskap, gir også mange av dere penger på andre måter. Og disse donasjonene har vært betydelige de siste månedene. Her finner dere måter å støtte oss på, og man kan sette opp fast trekk på kredittkort.

Man kan også sende Vipps til 124526 (husk å gå inn på “Kjøp og betal” og legg inn nummeret der), eller man kan gå i nettbanken og sette opp fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Man kan også donere over SMS, ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

annonse

Det er dette til sammen som holder oss så vidt med hodet over vann. Som sagt, 2019 ser bra ut så langt – men det skyldes nettopp at dere tar ansvar.

Uten dere lesere som donerer, må vi kaste inn håndkleet. Og da ville mange (av våre motstandere) blitt glade…

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon