Ursula von der Leyen (60) er nominert til president for EU-kommisjonen. Dette regnes som den mektigste av toppjobbene i EU. Foto: Markus Schreiber/ AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To kvinner seilte til topps da stats- og regjeringssjefene ble enige om fordelingen av toppjobbene i Brussel. – Et viktig signal, sier Irlands statsminister.

Tirsdag ble Tyske Ursula von der Leyen nominert til jobben som ny kommisjonspresident, mens Christine Lagarde er nominert til posten som president for Den europeiske sentralbanken

Det mener Irlands statsminister Leo Varadkar at er et «viktig signal».

annonse

– Nominasjonen av to kvinner til EUs topplederverv sender en viktig beskjed om at unionen er på vei mot mer likestilling mellom kjønnene, sier Varadkar, ifølge BBC.

Ifølge Aftenposten sier en EU-talsmann at det var Frankrikes president Emmanuel Macron som foreslo von der Leyen for Tysklands statsminister Angela Merkel mandag kveld. Hun er i dag forsvarsminister i Tyskland og tilhører Merkels kristendemokratiske parti CSU.

I sosiale medier hyller flere nominasjonen av det som blir kommisjonens første kvinnelige president. På Twitter skriver Norges forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at «han kjenner henne som en svært dyktig forsvarsminister».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon