Eldre- og folkeminister Sylvi Listhaug treffer beboere, pårørende og ansatte på Hobøl Bo- og behandlingssenter. . F.h.: Ordfører Olav Breivik (H), Sylvi Listhaug og Ragnhild Walle Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Østfold-ordfører vil skape superkommune fri for bompenger.

Ordfører Olav Breivik (H) i Hobøl er ikke som andre ordførere. Fra å spille trekkspill for sykehjemsbeboere i kommunen, håper han nå å bli ordfører for den nye Indre Østfold kommune som skal bli en superkommune.

1 januar slår Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad kommune seg sammen og de lokker med gratis parkering, ingen bompenger, kjapp saksbehandling, samarbeid og tilrettelegging, skriver Nettavisen Økonomi.

annonse

les også: Færre kommuner overvåkes for pengebruk

– Indre Østfold kommune skal være en ja-kommune, og vil jobbe for at alle bidrar til å gjøre hverandre gode. Vi blir en stor landbrukskommune med godt over 45 000 innbyggere, og beboerne er avhengig av bil. Derfor skal vi ikke stenge omlandet ute, men tvert om legge forholdene til rette for vekst og bilbruk. Bombetaling blir borte i 2021 og da blir det gratis å kjøre bil i kommunen, og parkering skal fortsatt være gratis, sier Breivik.

For å hindre handelslekkasjen til Sverige, ønsker man å satse enda mer på Morenen Handelspark som FagerStad Utvikling, Union Gruppen og NorgesGruppen står bak. Obs Bygg skal utvide butikken, og siste tilskudd er den danske byggevarekjeden jem&fix. McDonalds åpner ny restaurant etter sommere, og Scandic Hotell Brennemoen er en viktig instans for å gjøre regionen attraktiv som destinasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon