Generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Ansatte i de fem største bistandsorganisasjonene i Norge fløy i fjor til sammen 2.270 ganger rundt jordkloden, noe som tilsvarer et CO2-utslipp på 9.400 tonn.

Norges fem største bistandsorganisasjoner fløy til sammen 90 millioner kilometer i fjor, skriver Klassekampen. Flyktninghjelpen er med sine 55 millioner kilometer i lufta i 2018 med god margin til de fire øvrige den organisasjonen som fløy flest kilometer i fjor.

Dersom en bryter reisingen ned på hvor mange ansatte som jobber i hver enkelt organisasjon, fløy hver av de 14.0000 ansatte i Flyktninghjelpen 3.900 kilometer i 2018. Det tilsvarende for de 192 ansatte i Redd Barna 22.500 kilometer, skriver avisa.

annonse

– Her i Norge har Redd Barna i år laget en strategi for å redusere avtrykket vårt. Vi skal blant annet gå til anskaffelse av bedre videokonferansesystemer for å unngå å fly til møter, skriver mediesjef Kristina Høyer i Redd Barna i en epost til Klassekampen.

Hun forsvarer likevel reisevirksomheten og viser til at ansatte i Redd Barna fløy 14 prosent mindre fra 2017 til 2018.

Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors er de tre øvrige nødhjelpsorganisasjonene som utgjør grunnlaget for Klassekampens oversikt. Også i Røde Kors viser til en nedgang i antallet reiste kilometer med fly. Kirkens Nødhjelp hadde derimot fløyet 13,4 prosent mer i 2018 enn året før.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon