Foto: REUTERS/Ismail Zitouny/File Photo
annonse

Opptil 660 000 migranter befinner seg i Libya, der de leter etter muligheter for å komme til Europa. 

Siden årets begynnelse har færre migranter tatt seg over Middelhavet fra Libya til Europa, og antallet drukningsulykker er redusert. Libya fortsetter imidlertid å være et viktig avreisested for afrikanske migranter. Det rapporterer Franceinfo. 

Den franske nyhetsformidleren kan opplyse om at så mange som 660 000 migranter kan befinne seg i Libya for øyeblikket, der de er på utkikk etter en vei til Europa. De store menneskemengdene legger press på det nordafrikanske landet.

annonse

Les også: Forskere: Internettkampanjer liten effekt på migranter

Bombet interneringssenter

Tidligere denne uken ble et interneringssenter i en forstad til hovedstaden Tripoli bombet, og 44 migranter ble drept. Handlingen ble fordømt av FN som en «krigsforbrytelse».

Den libyske regjeringen har på sin side gjort det klart at de anklager opprørsstyrkene, ledet av general Khalifa Haftar, for bombingen. 

Italiensk motstand

Samtidig har den italienske innenriksministeren Matteo Salvini gjort det klart at han vil bekjempe masseinnvandringen til Italia og Europa. 

annonse
annonse

Han har anklaget NGOene for å drive med human trafficking, og har lansert patruljebåter som skal forhindre at migrantbåter tar seg inn i italienske farvann.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon