Ruinene i Babylon er på UNESCOs verdensarvliste etter over 30 år med lobbyvirksomhet fra Irak. Foto: AP / Khalid Mohammed / NTB scanpix
annonse
annonse

Ruinene i Babylon har kommet med på UNESCOs verdensarvliste etter over 30 år med lobbyvirksomhet fra irakiske myndigheter.

Siden 1983 har Irak forsøkt å få med ruinene fra oldtidsbyen Babylon på listen, og fredag lyktes de da UNESCO holdt avstemning i Baku i Aserbajdsjan.

Totalt skal komiteen stemme over 35 ulike områder som kan få plass på den ettertraktede listen.

annonse

Tunisia var blant landene som støttet Iraks ønske om å få Babylon med på listen.

– Dette fyller et åpenbart tomrom på listen, og dette er den type sted som denne konvensjonen var skapt for å beskytte, sa den tunisiske delegaten før avstemningen.

Den 4000 år gamle byen sør for Bagdad var en gang hjem for De hengende hager i Babylon, en av verdens sju underverker. Området dekker 10 kvadratkilometer, og kun 18 prosent er gravd fram.

annonse

I 2009 fastslo UNESCO at amerikanske og polske soldater som deltok i invasjonen av Irak i 2003, forårsaket uopprettelig skade på ruinene av oldtidsbyen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon