Nicolás Maduro. Foto: AP / NTB scanpix
Chile nekter innreise til over 100 venezuelanere som kan kobles til president Nicolas Maduros diktatur, sier Chiles president Sebastián Piñera.

Piñera kom med uttalelse under en pressekonferanse fredag.

annonse

– Dette er personer som er en del av regjeringen i Venezuela, sa Piñera. Han sa videre at disse personene kan kobles til «Maduros diktatur».

Chile er blant landene som har gitt sin støtte til opposisjonsleder og nasjonalforsamlingens leder Juan Guaidó i Venezuela. Han erklærte seg som midlertidig president i januar, med henvisning til at nasjonalforsamlingen mener Maduro ikke er landets rettmessige president.

I tillegg til en rekke latinamerikanske land, har også USA vært anerkjent Guaidó som overgangspresident fram til det blir holdt valg.

Norge har på sin side bedt partene innlede dialog for å få slutt på den dype politiske og økonomiske krisen. Norge har også vært tilrettelegger for to runder med samtaler i Oslo mellom Maduros regjering og opposisjonen.

Nesten tre og halv millioner mennesker har flyktet fra Venezuela siden 2016. Befolkningen lider blant annet under mangel på mat og medisiner. Chile har tatt imot en rekke av disse personene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.