Rasmus Paludan fotografert på Stram Kurs' valgvake i København under valget i juni. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
annonse
annonse

Østre Landsret, som tilsvarer lagmannsretten, har opprettholdt byrettens rasismedom mot Stram Kurs-partileder Rasmus Paludan.

Dommen falt torsdag, og Paludan er dømt for overtredelse av paragraf 266 b i den danske straffeloven, kjent som rasismeparagrafen. Han er dømt til 14 dagers betinget fengsel.

Paludan fikk samme dom i byretten i Glostrup.

annonse

Bakgrunnen for tiltalen er en video lagt ut på det islamfiendtlige partiets YouTube-kanal, der Paludan snakker nedsettende om utviklingen i Sør-Afrika og om mørkhudede sørafrikaneres intelligens. Paludan har også publisert videoer samme sted av at han brenner Koranen, iblant surret inn i bacon, og han mener at stort sett alle som ikke er etnisk danske, skal utvises fra Danmark.

Nå vil Paludan i samråd med sin forsvarer vurdere om saken skal ankes til høyesterett.

Stram Kurs fikk 1,8 prosent av stemmene under valget. Det er under sperregrensen på 2 prosent, og partiet fikk dermed ingen representanter i Folketinget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon