Administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector Forsikring sier det har vært tvil om oppgjøret etter brannen i Grenfell Tower, men erkjenner at selskapet nå må betale 75 millioner kroner i erstatning etter brannen i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det norske forsikringsselskapet Protector må betale 75 millioner kroner i erstatning etter brannen som kostet 72 mennesker livet i Grenfell Tower i London.

Beslutningen fra en voldgiftsdomstol som har vurdert oppgjøret etter brannen i 2017, er endelig og kan ikke ankes, skriver E24. Selskapet skriver i en børsmelding at de vil bokføre utgiften på 6,9 millioner pund, 74,48 millioner kroner, som et tap i andre kvartal.

– Det er ingen ankeveier. Det vi sier i børsmeldingen er at vi er overrasket, og synes tapet er selvfølgelig surt. Men vi erkjenner at vi har vurdert feil, og respekterer tilbakemeldingen som kommer fra panelet, sier administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector forsikring til E 24.

annonse

Forholdet har vært en uenighet mellom forsikringsselskapet og bydelen og har ifølge Bjerkeli vært komplisert å bringe klarhet i. Han viser til at dommen ikke går ut på å ilegge Protector sakskostnader og at det derfor forelå tvil.

– Vi har tolket avtalen vår forskjellig. Det finnes ingenting i dommen som henviser til noen «smartness» fra vår side, sier han.

Brannen i boligblokken i North Kensington i London begynte natt til onsdag 14. juni 2017. Det tok tre dager å slukke flammene. 72 mennesker omkom i det som var den dødeligste brannen i Storbritannia etter 2. verdenskrig. Den 24 etasjer høye blokka inneholdt i alt 120 kommunale leiligheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon