Barn leker med oppblåsbare flamingoer og andre badedyr i Goose Lake i Anchorage fredag. Temperaturen i byen var 4. juli ble for første gang målt til over 30 grader. Foto: Mark Thiessen / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Denne uken ble det målt 32,2 grader i Anchorage i Alaska. Det er satt varmerekord flere steder i den nordlige amerikanske delstaten.

– Flere steder sør i Alaska ble det målt den varmeste dagen noensinne, skriver amerikanske meteorologer på Twitter.

Gjennomsnittstemperaturen for juli ligger normalt på under 20 grader, men torsdag ble det satt flere rekorder. På flyplassen i Anchorage bikket gradestokken 32,2 grader og knuste byens gamle varmerekord på 29,4 grader satt 14. juni 1969.

annonse

Temperaturen på nasjonaldagen 4. juli er også den høyeste målt siden målingene i Alaska startet i 1952. Det ble også satt varmerekorder i Kenay, Palmer og King Salmon.

Det er et kraftig høytrykk over deler av det sentrale Alaska som er grunnen til rekordtemperaturene.

Det har vært varmt i Alaska den siste tiden. Forrige måned rapporterte myndighetene om den varmeste juni-måneden noensinne målt, med en gjennomsnittstemperatur rett under 16 grader. Samtidig var det rekordlite nedbør.

Ifølge forskere stiger temperaturen i Alaska dobbelt så raskt som det globale gjennomsnittet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon