Vladimir Putin. (Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP)
annonse
annonse

Klassekampen gjenga nylig intervjuet Financial Times gjorde med Vladimir Putin, og det i intervjuets helhet. 

Intervjuet går over mange sider og Putin blir sitert uredigert. Det er ikke kjent hvilken diskusjon som foregikk i avisen om hvorvidt Putins meninger er så skumle at han burde no-platformes. I Klassekampen har det tidligere rast debatter om undertegnede og Steve Bannon kan «slippes til».

Putin kommer med flere tanker som vil skremme Klassekampens lesere. Her er et utvalg:

annonse

– Da migrasjonskrisa kom, var det mange som måtte innrømme at den multikulturalistiske politikken ikke var effektiv, og at den opprinnelige befolkningen må tas hensyn til. Selv om vi også må hjelpe de som har fått problemer på grunn av politiske stridigheter i hjemlandet sitt. Det er viktig, men hva med din egen befolknings interesser, når antallet migranter på vei til Vest-Europa ikke bare er en håndfull, men tusenvis eller hundretusenvis? spør Putin.

 Les også: Ekte liberale verdier er ikke døde – de forsvares hver dag av konservative

– Gjorde Angela Merkel en tabbe? spør FT.

– Gedigen tabbe. Man kan kritisere Trump for å ville bygge en mur mellom Mexico og USA. Det kan være det er å gå for langt. Det er det nok. Men noe måtte han gjøre for å håndtere den enorme pågangen av migranter og narkotika.

– Det er ingen som gjør noe. De sier at både det ene og det andre er galt. Men hva er riktig da? Hva skal man gjøre? Ingen har foreslått noe. Jeg mener ikke at man skal bygge murer eller øke tollsatsene. Men noe må gjøres. Han ser i hvert fall etter en løsning. Hvor er det jeg vil med dette? De som er bekymret for dette, vanlige amerikanere, de ser på ham og sier, bra, han gjør i hvert fall noe, han kommer med ideer og ser etter en løsning.

– Tilhengerne av den liberale ideen, derimot, de gjør ingenting. De insisterer på at alt er fint, at alt er som det skal være. Men er det det? De sitter i de koselige kontorene sine, men de som hver dag møter problemene i Texas eller Florida, er ikke fornøyde. Snart får de problemer selv. Er det noen som tenker på dem?

annonse

– Det samme skjer i Europa. Jeg har diskutert dette med mange kolleger, men ingen har noe svar. De sier det er mange grunner til at de ikke kan kjøre en hardere linje. Hvorfor? Fordi, sier de. Sånn er loven, sier de. Ja vel, da må dere forandre loven!

Konklusjon

Putin konkluderer slik:

– Den liberale ideen har utspilt sin rolle. Den har kommet i konflikt med interessene til et overveldende flertall av befolkningen. Eller ta tradisjonelle verdier. Jeg prøver ikke å fornærme noen, vi har allerede blitt fordømt for vår påståtte homofobi. Men vi har ingen problemer med LHBT-personer. For guds skyld, la dem leve som de ønsker. Men det er noen ting som virker unødvendig. Nå påstår de at barn kan spille fem eller seks kjønnsroller. Jeg kan ikke engang si hvilke kjønn det er snakk om. Vi er helt enige i at alle skal få være lykkelige. Men det må ikke få lov til å overskygge kulturen, tradisjonene eller de tradisjonelle familieverdiene som står sterkt blant millioner av mennesker.

Kommentar

Dette er jo som å banne i Klassekampens progressive kirke. Men de velger altså ikke å no-platforme Putin likevel.

Kanskje Klassekampen er blitt klokere og fått øynene opp for den frie meningsutveksling og ytringsfrihet?

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon